Međunarodni dan muzeja u Trogiru: izložba "Spomenici kojih nema - nepoželjne krhotine prošlosti"

1605 SpomeniciKojihNemaKako bi povećao svijest javnosti o ulozi muzeja u razvoju društva The International Council of Museums - ICOM prije 40 godina utemeljio je Međunarodni dan muzeja. Iz godine u godinu u obilježavanje ovog dana uključuje se sve više muzeja diljem svijeta. Prošle je godine tako Međunarodni dan muzeja obilježavalo više od 35 000 muzeja iz 145 zemalja svijeta!

I ove godine 18. svibnja obilježava se Međunarodni dan muzeja.

Kao i prethodnih godina, ICOM je zadao temu koju muzeji realiziraju na različite načine.
Muzej grada Trogira, osim radionica za djecu "Neću politiku u svoju butigu!", priprema izložbu "Spomenici kojih nema - nepoželjne krhotine prošlosti" kojom odgovara na zadanu temu - "Muzeji i sporne povijesti: govoriti o neizrecivom u muzejima".

Otvaranje izložbe održat će se 18. svibnja 2017. u 20:00 sati. Spomenike kojih nema - nepoželjne krhotine prošlosti moći ćete razgledati u atriju Muzeja grada Trogira do 26. svibnja - od ponedjeljka do petka od 9:00 do 12:00 te od 17:00 do 20:00 sati, odnosno subotom od 9:00 do 12:00 sati.

Kako znamo da naša draga publika voli i cijeni arhivske fotografije, ove godine najava ovog za muzeje važnog dana, bit će u slici - uz napomenu da će izložba"Spomenici kojih nema - nepoželjne krhotine prošlosti" osim arhivskih fotografija i novinskih isječaka grupiranih u tri tematska bloka predstaviti spomenike kojih u trogirskom javnom prostoru više nema, a čiji se (veći ili manji) fragmenti čuvaju u Muzeju grada Trogira, poručuju iz Muzeja grada Trogira.

Dodatne informacije