Akciju čišćenja podmorja podržao kandidat HDZ-a za splitsko-dalmatinskog župana Blaženko Boban

DSCN1607

U sklopu akcije čišćenja podmorja koju je, 30. travnja, organizirala Turistička zajednica Grada Trogira očišćeno je podmorje na južnoj strani stare gradske jezgre, uz trogirsku rivu.

Predsjednik trogirske Hvidre i kandidat HDZ-a za gradonačelnika Ivica Baturina aktivno se uključio u čišćenje podmorja kao i u organizaciju eko akcije koju su podržali kandidat HDZ-a za splitsko-dalmatinskog župana Blaženko Boban, gradonačelnik Ante Stipčić te predsjednik trogirskog HDZ-a Sandro Hrabar sa suradnicima.
U čišćenju podmorja uključili su se PŠU Saldun, Eko Hvidra Trogir, Ronilački klub Mornar, Ronilački klub Spinut,Charter Blue Nautica i DVD Kaštel Sućurac, a na dnu mora pronađen je raznovrstan otpad od čega najveći dio otpada na staklenu i plastičnu ambalažu.

– Iz mora smo izronili zaista svega i svačega, stoga se nadam da smo ovom akcijom, uoči turističke sezone, pomogli našem predivnom gradu, rekao je Baturina, inače aktivni ronioc 35 godina i nosioc instruktorskih zvanja. Zahvalio je svima koji su podržali akciju, a posebno kandidatu za župana Blaženku Bobanu.

-Moj osjećaj prema zaštiti prirode je uistinu jako izražen, a čisto more je prioritet svima nama. Do sada je Jadran važio kao jedan od najboljih bisera i takav treba ostati. U Trogiru sam se uvjerio da se zaista vodi briga o čistoći mora, stoga organizatoru i svim roniocima upućujem iskrene pohvale, kazao je Blaženko Boban .

Fotogalerija na linku: http://www.trogirskiportal.hr/index.php?option=com_k2&view=item&id=4582&Itemid=680

DSCN1626

Dodatne informacije