Adventske radionice u Muzeju grada Trogira: „Anđeli čuvari“ čuvaju trogirske mališane

DSCN0796

„Anđele čuvaru mili" riječi su predivne molitve koja je nadahnula muzejsku pedagoginju Goranku Tomaš da održi dvije nadasve zanimljive radionice na kojima su djeca raznih dobnih skupina izrađivala anđele.

Oni su od drvenjače, ljepila, papira, raznih boja.... izrađivali anđele koji će krasiti njihove domove i kako su kazali, čuvati će ih noću i danju, ne samo za adventsko vrijeme već tijekom cijele godine

A teta Goga im je ispričala: „Postoje različita bića, neka je čovjek izmislio, a neka i ne... dio su naše svakidašnjice, naše vjere u dobro i lijepo. Anđeli su posebni, s njima možeš letjeti tamo gdje te se ne dotiču razne nedaće svakidašnjega dana, tjedna, mjeseca, godine... s njima možeš biti sve ono što inače nisi jer su te učili pravilima i kodeksima lijepoga ponašanja. Svako biće ima jednog anđela; svako biće u sebi nosi dobrotu, ljepotu, snagu i ljubav, samo je stvar nas samih hoćemo li odabrati biti anđeli ili ne biti... ipak, i ako nismo prepoznali to krilato biće u sebi, ono nas ne napušta i daje nam da budemo, dragi, dobri i lijepi, bar ponekad... Prosinac je mjesec anđela, pa ćemo i mi ovoga puta izraditi jednoga da nam donosi nešto toplo i srcu drago."

DSCN0799 DSCN0801

Dodatne informacije