Antonio Milovac novčani iznos od nagrade Grada donirao za potrebe OŠ Petar Berislavić

DSCN0723

Novčani iznos kojeg je dobio uz Osobnu nagradu Grada Trogira Antonio Milovac, dragovoljac Domovinskog rata i član udruge Gospe od Karmela odlučio je donirati OŠ Petar Berislavić.

Tim ga je povodom, zajedno s predsjednikom udruge Vinkom Tomašem i kčerkicom Tinom, inače učenicom 3. b razreda OŠ Petar Berislavić, primila ravnateljica škole Edita Bratinčević.

DSCN0724Želja Antonia Milovca jest da se sav novčani iznos, tri tisuće kuna, dodijeli djeci s posebnim potrebama koja pohađaju OŠ Petar Berislavić.
-Ponosan sam što sam dobio Osobnu nagradu Grada, i što su Grad Trogir i gradski vijećnici prepoznali moj rad. Uvijek nastojim pomagati ljudima i sad da uzmem te kune, jednostavno nema šanse, jasan je Milovac.

Ranateljica mu je potvrdila kako će škola za razred u kojem su učenici s posebnim potrebama kupiti projektor koji im nedostaje u svakodnevnom radu.
-Dobiti Osobnu nagradu je iznimna čast i potom je uručiti školi za potrebe učenika zaista je hvale vrijedna gesta, kazala je ravnateljica Bratinčević, zahvalivši se Antoniju i svima koji su ovog humanog čovjeka nagradili nagradom koju zaslužuje.

Antonijeva kćerka Tina, koja je u tatino ime ravnateljici uručila omotnicu, kazala je kako je veseli što će tim novcem pomoći djeci, učenicima svoje škole.

DSCN0729Podsjetimo, Antonija Milovca je Udruga Gospe od Karmela na čelu s predsjednikom Vinkom Tomašem, nominirala za Osbnu nagradu Grada Trogira.

Antonio je sa nepune 22 godine kao dragovoljac pristupio 114. brigadi, II bojnoj III satniji i u ratu proveo gotovo 5 godina .
Umirovljen je činom poručnika te 30 postotni invalid Domovinskog rata .
Ustrajan je humanista, član je kulturno navijačke udruge „Malari" Trogir i „HVIDRA" Trogir .
Pomaže u radu Udruge TOMS , a na blagdan Gospe od Karmela donira srdele za cijelu feštu i aktivno sudjeluje u organizaciji i pripremi iste.

Dodatne informacije