„Trogir Photo Party 2016“ privukao brojne fotografe: U okviru Partya predstavljen 37. Zagreb salon

PA23

37. Zagreb salon - međunarodna izložba fotografija koja ima tradiciju od 1910. godine, predstavljen je u subotu u Trogiru, u Galeriji Cate Dujsin Ribar.

O izložbi je govorio predsjednik Foto kluba Zagreb, Hrvoje Mahović koji je naglasio kako se ista organizira svake dvije godine i na njoj sudjeluje 300-400 fotografa iz različitih zemalja diljem svijeta.
Podjsetio je na činjenicu kako se još od 1979. Zagreb salon održava pod pokroviteljstvom FIAP-a (Fédération Internationale de l'Art Photographique). Ove se godine otvara 9. studenoga u Muzeju Mimara i moći će se razgledati do 24. studenog.
Na njoj će biti izloženo stotinjak fotografija, uglavnom nagrađenih autora.

Inače, Zagreb salon po prvi puta je predstavljen u Trogiru, rekao je Mahović i zahvalio Gradu Trogiru i Muzeju grada Trogira koji su u suorganizaciji Foto kluba Zagreb omogućili predstavljanje 37. Zagreb salona.
Taj događaj je organiziran u sklopu „Trogir Photo Partya 2016" koji je realiziran zahvaljujući Hotelu Pašike s ciljem promoviranja Trogira kroz fotografiju .

Nazočne je ispred Grada Trogira pozdravio zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović, a ispred Hotela Pašike koji je organizirao Photo Party obratio im se Marko Hell koji je istaknuo kako se nada da će ova manifestacija postati tradicionalna i promovirati grad Trogir diljem svijeta.

Inače, „Trogir Photo Party 2016" okupio je dvadeset fotografa amatera iz Hrvatske, a imali su zadatak fotografirati trogirske kale . Ocjene im je na posljetku dao žiri, a publika još uvijek ima priliku glasati.
Žiri, koji i nije imao lagan zadatak, prvim je mjestom nagradio fotografiju Valentine Bunić (priložena u fotogaleriji) , a izbor nagrade publike odvija se putem Facebook stranice Hotela Pašike do subote, 29. listopada.
Stoga vas organizatori pozivaju da glasate za najbolju fotografiju.

Fotogalerija na linku: http://www.trogirskiportal.hr/index.php?option=com_k2&view=item&id=4053:trogir-photo-party-2016-privukao-brojne-fotografe-u-okviru-partya-predstavljen-37-zagreb-salon&Itemid=677

PA221347

 

Dodatne informacije