Američka serija Dig idućeg tjedna snima se i u Trogiru

c0bc8bf44cc3916479c94fd5e351f4bd XL

Američka mini serija "Dig" scenarista i redatelja Gideona Raffa, inače dobitnika dva Primetime Emmyja za hit-seriju "Domovina", nastavlja se snimati u Hrvatskoj i Trogiru.
Filmaši će tako od 26. do 30. siječnja na prostorima Grada Trogira snimati dio kadrova koji će „fingirati" Jeruzalem jer je radnja serije smještena upravo u tom gradu, a prati američkog FBI agenta u istrazi ubojstva mlade djevojke.

- Angažirali smo gotovo 800 statista, a završno snimanje prve sezone bit će na lokacijama u Trogiru, Splitu, Šibeniku i još nekim mjestima. Počinjemo 26. siječnja, a snimanje bi trebalo trajati 11. veljače. U ovom dijelu nismo morali angažirati hrvatske glumce, ali je za 'Dig' surađivalo 12 glumačkih imena, a među njima su primjerice Kristina Krepela, Goran Grgić, Goran Navojec, Ivan Glovatzky, Sandra Lončarić, Slavko Sobin, Žarko Radić te drugi. - rekao je producent Saša Pirolić iz Embassy Filmsa.

Dobra reklama za Trogir
I za grad Trogir ovo je izvrsna reklama, tim više što ovo nije prvi put da strani filmaši snimaju u našem gradu.

- Često sam u kontaktu s „filmašima", posebno s ekipom iz Embassy Filmsa. U razdobljima izvan sezone ovo je izuzetan značaj za Trogir što smo u izboru destinacije za snimanje serijala odnosno filmova. Taj segment „movie marketinga" osim materijalnog efekta ima dugoročni učinak na predstavljanju Trogira i kao destinacije zanimljive filmskoj industriji, naglasio je Radovan Slade Šilović, zamjenik trogirskog gradonačelnika.

Iz gradske uprave nisu nam mogli otkriti detalje o snimanju i eventualne lokacije, međutim za pretpostaviti je da će uske trogirske kalete biti idealna scenografija za ovu seriju koja je inače misterij/triler sa dozom Da Vincijevog koda.

Dodatne informacije