U Bijaćima svečano proslavljen blagdan svete Marte

imgp0286

„Jesi li ti Bože zadovoljan s onim što ja poduzimam", postavite sebi ovo pitanje svi vi političari, vi radnici i svi vjernici, rekao je u nadahnutoj propovijedi na obilježavanju blagdana Svete Marte u Bijaćima dr.don Mladen Parlov koji je naglasio kako je dar koji je Bog darovao svetoj Marti i svim svecima darovan svima nama.

imgp0288Na predjelu zvanom Stombrate, pokraj kamene nasljednice starokršćanske crkve Sv. Marte, misi je uz dekana trogirskog dekanata don Pavla Piplicu i dekana omiškog dekanata don Ljubu Bodrožića nazočio velik broj hodočasnika, koje su u ime župe Gospe od Anđela pozdravili župnik don Stipan Bodrožić i don Josip Dukić.

Euharistijskom slavlju su nazočili gradonačelnik Ante Stipčić i njegovi zamjenici, gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić te predstavnici ostalih regionalnih i lokalnih vlasti, a pjesmom je svečanost upotpunio zbor župe Gospe od Anđela.

Uoči svete mise upriličen je poetski recital na inicijativu zamjenika gradonačelnika Radovana Sladu Šilovića u kojem su uz njega stihove čitali Ivan Šustić i Jelena Đorđević.

imgp0296

imgp0297

Dodatne informacije